Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid (voorheen mediawijzer.net) is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid, in 2008 opgericht op initiatief van de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin. Het doel is een inclusieve mediasamenleving, om iedereen in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven. Meer dan 1000 (!) organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen op het gebied van mediawijsheid zijn aangesloten. Denk aan de ICT, kunst- & cultuursector, bibliotheken, onderwijs, opvoeding, mediacoaches en mediamakers. Samen delen zij kennis en wisselen ervaringen uit.

In 2021/2022 was het tijd voor een grote update aan de website. De voorgaande website is uitvoerig doorlopen, waarbij alle ervaringen van afgelopen jaren zijn meegenomen. We hebben vooraf een nieuw functioneel ontwerp opgezet en gewerkt aan een heldere, sterk vereenvoudigde bezoekerservaring, zodat iedereen die de website bezoekt snel zijn of haar weg vindt.

Oirik ondersteunt Netwerk Mediawijsheid al jaren op het gebied van huisstijl en ontwerp bij (publieks)campagnes, zoals de Week van de Mediawijsheid, de Media Ukkie Dagen en MediaMasters.

Opdrachtgever
Netwerk Mediawijsheid