Owen en de dingen die niemand zag

‘Owen en de dingen die niemand zag’ is een dikke pil van meer dan 300 bladzijden voor lezers vanaf ongeveer 9 jaar die tegen een klein beetje spanning kunnen. Maar no worries… het blijft een Oirik verhaal, dus er zit natuurlijk ook behoorlijk veel humor (en geekstuff!) in. Uitgegeven door Uitgeverij Moon.

Heb je weleens het gevoel… dat je niet alleen bent? Wat als dat ook ├ęcht zo is? Owen uit Modderpoel snapte er niks van. Hij had al een paar dagen het idee dat er iets geks aan de hand was, hij voelde zich vreemd en er gebeurden allerlei kleine ongelukjes. Pas als hij met zijn fiets over de kop slaat en hard met zijn hoofd op de straatstenen belandt, komt hij erachter waarom dat zo is. Owen ontdekt dat er een onzichtbare wereld bestaat. Een wereld vol hoeders: bontgekleurde figuren uit het verleden die de mensen helpen bij hun dagelijks leven en ongelukjes voorkomen.

Owen sluit vriendschap met Antje – zijn eigen hoeder – en gaat met haar mee naar de Hoederschool waar hij van alles leert over deze mystieke wereld. Maar uiteraard loopt niet alles op rolletjes… Hoe komt het toch dat Owen de hoeders kan zien? En waarom is Owens vorige hoeder spoorloos verdwenen?