Wageningen Universiteit

Wageningen Universiteit benaderde ons om een aantal complexe onderwerpen te vertalen tot een verhaal op ‘Klokhuis’ niveau dat voor iedereen te begrijpen is. Met deze animaties onder de arm hebben ze in Wageningen al heel wat voorlichting kunnen geven.

Organoids: wat zijn het en wat kunnen ze betekenen in onderzoek naar het welzijn van dieren? Door deze innovatie zijn er in de toekomst veel minder proefdieren nodig. Voor Wageningen Livestock Research trokken we onze labjassen aan en kropen we achter de microscoop!

De volgende animatie legt uit hoe broeikasgassen in de veehouderij (in het bijzonder methaan) in de atmosfeer komen, en aanstippen dat hier kansen liggen.

We kregen vooraf een heleboel informatie; pagina’s vol onderzoeken en PowerPoints, we deden online meetings met zowel wetenschappers als communicatiemedewerkers. Dit soort processen levert vaak een interessant spanningsveld op: aan de ene kant wil een opdrachtgever zo veel mogelijk informatie geven, aan de andere kant zitten we als verhalenvertellers al een beetje op de stoel van de kijker. We schreven en schaafden aan het script, maakten een heleboel schetsen, en kwamen uiteindelijk tot deze animatie.

De animatie is uiteindelijk erg goed gevallen en tijdens diverse bijeenkomsten met enthousiasme ingezet!

Opdrachtgever
Wageningen Livestock Research
Tekst en Illustraties
Oirik
Projectbegeleiding en animatie
Anymazed